Wonen

Aangepaste appartementen voor mensen met de ziekte van Huntington
In Rijnsburg (op steenworp afstand van Katwijk aan Zee) ligt appartementencomplex de Waterkers. Dit bijzondere complex biedt, naast 39 seniorenwoningen en een zorgsteunpunt, zes volledig aangepaste appartementen voor mensen met de ziekte van Huntington.

de waterkers rijnsburgDankzij een financiële bijdrage van het Prinses Beatrix Fonds en de gemeente Katwijk zijn technische aanpassingen (domotica) gedaan, die bijdragen aan de zelfstandigheid en het woonplezier van deze mensen. Een uniek project waarbij woningcorporatie SpiritWonen nauw heeft samengewerkt met de Vereniging van Huntington en zorginstelling Topaz. Voor verzorging en verpleging kunnen patiënten een beroep doen op Expertisecentrum Huntington Topaz Overduin in Katwijk.

Meer informatie over de appartementen, de omgeving, de procedure van inschrijving, wachtlijstbeheer en toewijzing woningen, kunt u nalezen in onze informatiebrochure. Deze kunt hier downloaden of opvragen bij het Landelijk Bureau van de Vereniging van Huntington.

Voor aanvullende informatie of om u in te schrijven voor een appartement, kunt u contact opnemen met de maatschappelijk werker van Topaz Overduin:

Expertisecentrum Huntington Topaz Overduin
Nachtegaallaan 5
2225 SX Katwijk
Tel 071-4056111
Fax 071-4056222
www.topaz.nl

Er zijn op dit moment geen appartementen meer beschikbaar. Heeft u interesse, dan kunt u zich wel op een wachtlijst laten plaatsen. Om in aanmerking te komen voor een appartement moet worden voldaan aan een aantal criteria. Deze zijn na te lezen in de informatiebrochure.

U kunt zich aanmelden voor een woning met een aanmeldformulier. Het formulier kunt u hier downloaden. Ook kunt u het formulier telefonisch of schriftelijk opvragen bij het Landelijk Bureau van de Vereniging van Huntington en bij de maatschappelijk werker van Topaz Overduin.