Werk

Belsteun

Belsteun adviseur, geeft u hulp, steun en begeleiding en beantwoordt vragen.

Bent u ziek of dreigt u uit te vallen? Dan loopt u soms tegen problemen aan op uw werk, met uw bedrijfsarts of met de medische sector. Misschien is het lastig om uw re-integratie goed te regelen. Of moet u zelfs op zoek naar nieuw werk. Dan kan een steuntje in de rug uitkomst bieden. Krijgt u een uitkering? Dan komt er waarschijnlijk veel op u af. Bij Belsteun kunt u met dit alles terecht. Belsteun is op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom ziekte, werk en uitkeringen. En ik kan zaken voor u uitzoeken.

Misschien hebt u alleen een simpele vraag. Ook dan kunt u bellen. Louter voor informatie. Of voor advies. Bel of mail om een afspraak te maken voor telefonisch contact: 06-46114296 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie: www.belsteun.nl


Weldergroep
Welder is een landelijk kenniscentrum (stichting zonder winstoogmerk) dat mensen wegwijs en mondig maakt op het terrein van gezondheid, arbeid en participatie.Welder heeft meer dan 15 jaar ervaring in (telefonische) dienstverlening bij vragen op het vlak van werk en gezondheid. Oorspronkelijk komt Welder (voorheen Breed Platform Verzekerden & Werk) voort uit de patiëntenbeweging.
Via de webwinkel kunt u verschillende folders en brochures bestellen over werk. Klik hier voor de link.


Sollicitatiegids

'Solliciteren en gezondheid: Beter zwijgen of verstandig spreken?'
Om sollicitanten met een chronische ziekte of handicap te ondersteunen bij het maken van eigen afwegingen, heeft Welder een sollicitatiegids ontwikkeld. De gids spoort mensen aan het heft in eigen hand te nemen, de juiste antwoorden te formuleren en een eigen actieplan te maken. Er staat niet alleen feitelijke informatie in over regels, rechten & plichten, maar ook oefeningen om zelf te ontdekken wat je wel en niet vertelt en hoe je dat wilt gaan doen.

De gids is bedoeld voor zowel mensen met als zonder werk(ervaring). Professionals bij re-integratiebedrijven, revalidatiecentra, opleidingsinstellingen, uitkeringsinstanties e.d. kunnen de gids ter beschikking stellen aan hun klanten.

De sollicitatiegids is een praktisch werkschrift met:
-
beschrijving van het sollicitatieproces, van zelfonderzoek t/m sollicitatiegesprek
- informatie over rechten & plichten, medische keuringen, voordelige regelingen
- tips, adviezen, handige checklists, logboekpagina's en actieplannen
- voorbeelden van lastige vragen en sterke antwoorden
- verwijzingen voor verder lezen en oefenen

De gids is uniek omdat hij gemaakt is op basis van ervaringen van sollicitanten met een chronische ziekte of handicap en mede daardoor sterk actiegericht geworden. Solliciteren is voor iedereen weer anders. Het gaat dan vooral om persoonlijke afwegingen wat je wel/niet vertelt en hoe je dat wilt gaan doen. De gids gaat niet uit van standaardverhalen maar sluit aan op persoonlijke situaties.

De gids is mede mogelijk gemaakt door CG-Raad en het Revalidatiefonds. De kosten bedragen € 5,00 en u kunt de gids bestellen via de website van Blik op Werk, klik hier voor de link