Voeding

Als slikken moeilijker wordt
Easy to EatEasy-to-Eat
is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met slikken of alleen dik vloeibare voeding mogen eten. Dankzij hoge concentraties eiwitten draagt Easy-to-Eat bij aan het behoud van de conditie en het helpt de weerstand de ondersteunen. Het is een fris zuivelproduct en verkrijgbaar in twee verschillende zuivere vruchtensmaken en smelt iedere hap als het ware in de mond.
Een ander lekker tussendoortje is het zogenaamde Bouwsteentje. BouwsteentjesHet heeft de vorm van een gebakje en is verkrijgbaar in vier verschillende smaken. Het Bouwsteentje is verrijkt met hoogwaardige eiwitten. Bij de ontwikkeling van beide producten zijn zowel een diëtist, een logopedist als een wetenschapper op het gebied van slikproblemen betrokken geweest. Easy-to-Eat is net als de Bouwsteentjes verkrijgbaar of te bestellen bij de C1000. Voor meer informatie: www.bouwsteentjes.nl

FlavourFUN voor smaakbeleving bij sondevoeding

Mensen die niet of nauwelijks kunnen slikken, zijn aangewezen op sondevoeding. Deze mensen krijgen wel verantwoorde voeding, maar proeven geen levensmiddelen. Dus hebben zij geen smaakbeleving.
FlavourFUN biedt smaakbeleving bij sondevoeding. Bijvoorbeeld de smaak van een dropje, een pannenkoek of patat. Op een veilige, eenvoudige en voordelige manier is het mogelijk te proeven zonder daadwerkelijk te eten! Meer informatie over de werkwijze en het protocol vindt u op de website www.flavourfun.nl


Brintafelen Brintafelen
Brintafelen bevat 49 smaakvolle Brinta paprecepten die in het bijzonder geschikt zijn voor mensen die afhankelijk zijn van dik-vloeibare voeding vanwege kauw-en slikproblemen. De recepten zijn op basis van Brinta met verschillende melkproducten zoals melk, karnemelk, yoghurt en vla. Ze zijn zodanig samengesteld dat er sprake is van een evenwichtige voedingswaarde. Deze is bij elk recept aangegeven. De recepten zijn eenvoudig en praktisch. Het boek brengt je op ideeën van wat er mogelijk is. Bestellen kan via www.shop.boekenbent.com. De prijs is € 12,50.

 

Moeilijk slikken, lekker eten
Een receptenboekje voor moeilijke slikkers: "40 Recepten voor lekkerbekken. Ook als het slikken moeilijker gaat".

Margriet van der Poel is beeldend kunstenaar en kookliefhebster. Maar ook patiënt met ALS. Slikken kan zij haast niet meer. In haar receptenboekje heeft ze daarom suggesties gedaan voor aanpassingen voor moeilijke slikkers. Het boekje is makkelijk rechtop te zetten, als een kalendertje en heeft op elk blad een kort makkelijk te bereiden recept, met daarbij een stemmige pentekening van Margriet. Onder het recept staat een suggestie voor moeilijke slikkers.

Het receptenboekje kan besteld worden voor 10 euro via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De opbrengst is bestemd voor de Stichting ALS Nederland.

brainfood voorkant en sticker kBrainfood, van avocado tot walnoot
Journaliste Froukje Wattel zocht na haar herseninfarct vier jaar geleden naar gezondere recepten, maar wilde wel lekker blijven eten. Dit kookboek is de neerslag van haar culinaire zoektocht. Ze koos ruim zeventig overheerlijke recepten omdat ze goed voor hersenen, hart en bloedvaten zijn. Het boek is eind november verschenen, is geheel in kleur, 120 pagina's dik en kost € 19,95. Van ieder verkocht exemplaar gaat € 1,00 naar de Hersenstichting. Het boek wordt uitgegeven door Poiesz Uitgevers en is met € 4,00 korting te bestellen via de website van de Hersenstichting. Verder kunt u het boek onder andere bestellen via bol.com en Cosmox (tegen de reguliere prijs).