Sociale zekerheid

Sociale Zekerheid is een publiek stelsel bestaande uit allerlei wetten. Wat betekent Sociale Zekerheid? Het garandeert inkomen en/of verzorging voor personen tijdens pensioen, ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.   

Het sociale zekerheidsrecht regelt de rechten en verplichtingen van iedereen die een rol heeft met betrekking tot Sociale Zekerheid. Denk aan werknemers en werkgevers, arbeidsongeschikten, ouderen en werklozen.

Uitkeringen sociale zekerheid:


Het Juridisch Steunpunt Regelrecht

Het Steunpunt Regelrecht beantwoordt ook vragen over sociale zekerheid. Denkt u daarbij onder andere aan arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, pensioen, bijstand en kinderbijslag.

Het Juridisch Steunpunt Regelrecht is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur. Op woensdag is het Steunpunt gesloten. Het emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het Juridisch Steunpunt Regelrecht is een initiatief van Ieder(in). Ieder(in) is de nieuwe koepel ontstaan uit de fusie tussen de CG-Raad en Platform VG. Het Juridisch Steunpunt helpt mensen met een juridische vraag in verband met hun handicap of chronische ziekte.  Het Juridisch Steunpunt Regelrecht bestaat uit een team van juridisch specialisten en vrijwilligers.

De Vereniging van Huntington is aangesloten bij Ieder(in) en als lid van onze Vereniging kunt u profiteren van de diensten van dit Steunpunt.

Handicap of chronische ziekte? Gelijke behandeling wettelijk geregeld
Mensen met een handicap of chronische ziekte moeten net als ieder ander behandeld worden. Het is verboden om direct en indirect onderscheid te maken op deze discriminatiegrond. Dit is vastgelegd in de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz). Lees meer op de website van de Overheid of download de folder.