Mondzorg

Informatie over de "tandheelkundige praktijk voor bijzondere mensen"
Deze praktijk is gevestigd op "de Heemhof", een locatie van Atlant in Apeldoorn en richt zich specifiek op behandeling van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, maar in het bijzonder op de behandeling van mensen met de ziekte van Huntington.

Binnen Atlant wonen mensen met deze ziekte en zij zien regelmatig dat de mondverzorging een groot probleem is; de mondhygiëne laat te wensen over, regelmatige controles en behandelingen zijn vaak niet meer gedaan. Daarom zoeken zij een weg om de thuis wonende mensen met deze ziekte te bereiken en te kunnen helpen. Dat kan zijn door ondersteuning bij de preventie maar zij kunnen ook een gehele behandeling over nemen, zeker als het bij de eigen tandarts niet meer lukt. Of ze kunnen hulp en advies geven bij de behandeling door de eigen tandarts.

Een gezonde mond is van groot belang; allereerst functioneel, om goed te kunnen kauwen, maar ook esthetisch; om er verzorgd uit te zien. De basis hiervoor is een zo goed mogelijke mondhygiëne, om tandvlees problemen en gaatjes te voorkomen. Maar als er al gaatjes zijn, zouden deze zo spoedig mogelijk moeten worden gevuld. Het is zeer gewenst om zoveel mogelijk te voorkomen dat tanden en kiezen worden getrokken, want het dragen van een prothese kan zeer moeilijk en vaak ook onmogelijk zijn.

Zij overleggen graag met de cliënt zelf, maar ook met familie of andere betrokkenen, om te bespreken wat de behandelbehoefte is. Van daar uit maken zij een behandelplan. Dit plan wordt voorgelegd aan de zorgverzekeraar en ze vragen daarvoor een machtiging aan. Als ze die hebben gekregen, kan met de behandeling worden gestart.

Op de site www.tandartsbijzonderemensen.nl kunt u nog het een en ander lezen en kunt u zich aanmelden. Als u nog vragen heeft, mail dan gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.