Huntingtonstoelen


Kersten Special Products

Kersten Special Products is exclusieve importeur van Kirton fauteuils. De Kirton Omega is een robuuste maar comfortabel, ondersteunende stoel die in eerste instantie is ontworpen voor mensen die lijden aan de ziekte van Huntington en andere neurologische aandoeningen. De unieke combinatie van zithouding, polstering en vormgeving zorgen voor comfort en waarborgen de waardigheid voor diegenen die grote problemen hebben met zitten als gevolg van een slechte controle over de lichaamsbalans of sterke onwillekeurige bewegingen.
Voor nog meer uitgebreide informatie (in het Engels) over de Kirton Omega, kunt u ook de website van Kirton bezoeken.
Meer informatie voor zorginstellingen, klik hier.

Doge Collection
Doge Collection is gespecialiseerd in aangepaste stoelen. Zij hebben in samenwerking met Expertisecentrum Huntington Topaz Overduin een Huntingtonstoel ontwikkelt. Kijk voor meer informatie op de website.

Vita Huntingtonstoel
In samenwerking met de ergotherapeuten van Atlant Zorggroep (Huntington Expertisecentrum Atlant), heeft Vita Tendens de 'Vita Huntingtonstoel' ontwikkeld.

Een stoel ter ondersteuning van het passieve zitten, het bieden van optimaal comfort, in combinatie met hoge kwaliteitseisen in verband met de hoge verbruiksfrequentie. Voor meer informatie: http://www.huntingtonstoel.nl/

Luna Care - S&B Support
In het kader van de belevingsgerichte zorg bestaat grote behoefte om bewoners zo lang mogelijk te mobiliseren. Zo wordt iemand meer gestimuleerd en dit komt het sociaal welbevinden ten goede. De Luna Care is een op basis van praktijkervaring ontwikkelde stoel die in staat is om in deze zorgbehoefte te voorzien. Lees meer