Oproep door de media

Er zijn op dit moment geen oproepen.


 

Voor de pers:
De Vereniging van Huntington krijgt regelmatig het verzoek om mensen aan te dragen die mee zouden willen werken aan een media-activiteit, zoals een tv-programma, radio-uitzending of een interview in een blad. De Vereniging beschikt over een database van personen die aangegeven hebben mee te willen werken aan een activiteit. Ook kan er een oproep geplaatst worden op deze website of onze Facebookpagina.

De Vereniging steekt tijd en energie in het vinden van geschikte kandidaten. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat er aandacht geschonken wordt aan de ziekte van Huntington. Als een tv-programma of interview
tot stand is gekomen met onze hulp, dan stellen wij de volgende voorwaarden:
- Een vermelding in het programma, bij de aftiteling of in het blad
- Een kopie van de uitzending of een exemplaar van het blad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Landelijk Bureau van de Vereniging van Huntington:
070-314 88 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Ik werk voor een nieuw tv-programma van de EO, genaamd 'Dilemma’. In elke uitzending staat een hoofdpersoon centraal, die worstelt met een belangrijke keuze in zijn of haar leven. Volgende week gaan we een uitzending opnemen waarin een patënte met erfelijke darmkanker spreekt over haar worsteling mbt haar kinderwens. Ze wil graag kinderen, maar twijfelt of ze die via de natuurlijke weg zal krijgen. In dat geval bestaat natuurlijk het risico dat ze een kind krijgt dat de ziekte heeft. Ze heeft tegelijkertijd aarzelingen bij de niet-natuurlijke weg, omdat ze het heel moeilijk vindt bij embryoselectie bevruchte eicellen te moeten 'weggooien’.

 

Graag kom ik in contact met patiënten die lijden aan een erfelijke ziekte, die hier al een keuze in hebben gemaakt. Die voor de natuurlijke weg of juist embryoselectie hebben gekozen; die een ziek of gezond kind hebben gekregen. 

 

In de voorbereiding op het programma werken wij als volgt. Als iemand aangeeft dat hij of zij interesse heeft om aan het programma mee te werken, houden we een telefonisch voorgesprek. Tijdens dat gesprek spreken we in grote lijnen het verhaal door dat diegene tijdens de uitzending zou kunnen vertellen. Aan de hand van de verschillende voorgesprekken maken wij de keuze voor wie we voor het programma uitnodigen. Dit is een gebruikelijke manier van voorbereiden voor een tv-programma, omdat we na het voorgesprek pas weten of iemands verhaal past in het programma dat wij voor ogen hebben.

 

Het programma wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink . De aflevering over zwangerschap bij erfelijke ziekte wordt op woensdag 27 mei in de tweede helft van de middag opgenomen in het EO-gebouw in Hilversum. Uiteraard vergoeden wij alle reiskosten, en zorgen we voor een hapje en drankje voor onze gasten. 

 

Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact met mij opnemen via telefoonnummer 06-10386253, of mij mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .    

 

Met vriendelijke groet,

 

Renate Megens

Redacteur  Dilemma