Huntington in de bladen

Interview in Libelle
december 2014
De man van Karin van Mossel (43) had Huntington, een hersenziekte die kan leiden tot ernstige gedragsstoornissen. Daarom wilde hij niet verder leven en
koos hij afgelopen zomer voor hulp bij zelfdoding. "Ik mis Ronald verschrikkelijk, maar weet dat hij deze weg moest gaan". Lees hier het gehele artikel.

Interview in Vriendin
augustus 2010
"Ik ga niet door tot het einde". Sinds haar eenentwintigste weet Patricia (30) dat ze de ziekte van Huntington heeft. Toen ze vier jaar geleden de eerste symptomen kreeg, besefte ze dat ze nog zo'n vijftien jaar te leven heeft. Lees het hele interview met Patricia HIER

Zwaar belast gezin
Als geen andere erfelijke ziekte heeft Huntington psychologische impact op het gezin van de patiënt. Specifieke hulpprogramma’s zijn echter niet voorhanden. 

Lees meer: Zwaar belast gezin

Erfelijke ziektes
De vader van Christine Blaak heeft de ziekte van Huntington. Zelf heeft ze 50 procent kans om de ziekte te krijgen. Ze worstelt met de vraag of ze zich wel of niet moet laten testen. Christine is de een na jongste uit een gezin van zes kinderen, werkt in de kinderopvang en heeft sinds een paar weken een vriend. Haar vader komt uit een gezin van elf kinderen van wie negen het Huntington-gen hebben geërfd. Van die negen zijn er nog vier in leven.

Lees meer: Erfelijke ziektes