Vakantieweek

De Vereniging organiseert al vele jaren in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een vakantieweek voor Huntingtonpatiënten. Dankzij een anonieme gift en een kleine eigen bijdrage van de deelnemers zelf, kunnen 25 gasten een week lang genieten van een geheel verzorgde vakantie. Naast de vakantie voor de gast betekent dit ook een stukje rust voor het thuisfront en geeft dubbel belang aan deze activiteit.

De vakanties vinden plaats in de volledig aangepaste vakantiehotels Hotel de Valkenberg in Rheden en in Hotel IJsselvliedt in Wezep bij Zwolle.

valkenberg ijsselvliedt
       Hotel De Valkenberg                        Hotel IJsselvliedt                   


Huntington vakantieweek 2017 "Hotel IJsselvliedt"
De vakantieweek is dit jaar van maandag 11 september tot en met zaterdag 16 september 2017 en wordt gehouden in het volledig aangepaste vakantiehotel "IJsselvliedt" van het Nederlandse Rode Kruis te Wezep bij Zwolle.

Hotel de IJsselvliedt
In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt op het landgoed IJsselvliedt het gelijknamige hotel. Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door tweehonderd hectare grond met boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen. In de tuin bevindt zich een bijgebouw, de Oranjerie. Voor de liefhebbers is er een snookertafel en een jeu-de-boules-baan. De Orangerie heeft een omheind terras waar u uit de wind van de zon kunt genieten; ook in het najaar. In het prieel kunt u genieten van de prachtige tuin.

Verder beschikt het hotel over een souvenirwinkel, een schoonheidssalon en een uitgebreide bibliotheek.
Overdag worden weer gezellige uitstapjes gemaakt in de omgeving. Ook 's avonds wordt er leuke ontspanning aangeboden in de gezellige huiskamer.

Tevens is er nog voor iedere gast een vrijwilliger aanwezig om hulp te bieden waar dat nodig is.

Kamers
Het hotel beschikt over een klein aantal éénpersoons kamers en meerdere tweepersoons kamers. Alle kamers zijn aangepast voor mindervaliden en een aantal kamers hebben een plafondtillift. De kamers hebben een aangepaste douche, toilet en wastafel en in elke kamer is een personen alarmsysteem.

Kosten
De kosten voor deze vakantie bedragen € 360,00. Het Rode Kruis heeft een verplichte collectieve
reis- en bagageverzekering. Die is automatisch voor u afgesloten en is inbegrepen in uw eigen bijdrage. U hoeft dus geen eigen verzekering af te sluiten. U dient echter wel zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit om eventuele kosten te voorkomen.

Voor het vervoer van en naar dit vakantiehotel te Wezep moet u zelf zorgen. Verder komt er nog wat zakgeld bij voor een kaartje, ijsje, drankje, entree bij uitstapjes e.d.

Heeft u belangstelling?
Meldt u zich dan telefonisch of per e-mail aan binnen 1 maand ná het verschijnen van dit Kontaktblad.

Er kunnen maximaal 25 gasten deelnemen aan deze vakantie. Aanmelding vindt plaats op volgorde van binnenkomst en gasten die voor het eerst deelnemen, hebben voorrang op mensen die al eens mee geweest zijn. Na aanmelding ontvangt u een vragenformulier en verdere informatie over de vakantieweek.
Notabene: indien een gast in een zorginstelling verblijft, verzoeken wij de EVV'er het vragenformulier in te vullen.

Voor meer informatie en voor aanmelding kunt u bellen of mailen naar het Landelijk Bureau van de Vereniging van Huntington, tel. 070 314 88 88, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bij onoverkomelijke financiële bezwaren is overleg mogelijk. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het Landelijk Bureau.