Nieuwsarchief

Mantelzorgers gezocht!
Zorgbelang Gelderland en Wehelpen.nl zijn op zoek naar naar circa 10
zorgbelang Gelderlandmantelzorgers die:

  • zorgen voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel (NAH);
  • nog goed weten waar ze in de eerste fases tegenaan liepen;
  • een duidelijke behoefte hadden (of nog steeds hebben) aan steun uit hun sociale kring;
  • breder dan hun eigen situatie willen en kunnen kijken;
  • gewend zijn om op internet en met apps dingen te doen.
    U hoeft daarin niet voorop te lopen maar wel gewend zijn om op internet informatie te zoeken, online dingen te regelen of aankopen te doen en ervaringen te hebben met apps zoals bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook;
  • mee willen denken in het project door aan te geven wat zij als mantelzorger tegenkomen (tegenkwamen), wat zij gemist hebben etc.;
  • willen en kunnen reageren op de digitale omgeving die WeHelpen speciaal voor mantelzorgers voor iemand met NAH ontwikkelt.

Voor meer informatie en contactgegevens klik hier.

 

Meldpunt Wajong herbeoordelingWajong FNV Meldpunt
Meer dan tweehonderdduizend Wajongers worden opnieuw beoordeeld. Ze worden doorgelicht op de vraag of ze enig arbeidsvermogen hebben. De FNV Wajonggroep, onderdeel van de sector FNV Uitkeringsgerechtigden, heeft een meldpunt ingesteld. Ze wil weten of een en ander zorgvuldig gaat. Maar ook of mensen die arbeidsvermogen wordt toegekend, ook daadwerkelijk worden geholpen bij het vinden van een baan.

Ben jij Wajonger en heb jij een herbeoordeling gehad? Vul dan de vragenlijst in. Met deze vragenlijst wil men in kaart brengen hoe het UWV de herbeoordelingen van Wajongers uitvoert en of het UWV hulp biedt bij het vinden van werk (onder andere via garantiebanen)

Artikel over Huntington in de Volkskrant
Bij de Volkskrant van 19 januari 2016 zat een bijlage over zeldzame ziektes en hierin zijn twee pagina's besteed aan de ziekte van Huntington. Klik hier om de bijlage te openen.

Maatjes gezocht
Wij zoeken voor een 45-jarige man uit Purmerend iemand die zo af en toe concerten met hem wil bezoeken. Ook staat meneer open voor een kopje koffie om bijvoorbeeld te praten over zijn passie voor de muziek. Meneer is mobiel, maar kan helaas zelf niet meer autorijden. Goed contact is mogelijk.

Verder zoeken wij voor een 48-jarige vrouw uit Gouda iemand die 1x in de week (of meer in de toekomst) met mevrouw leuke dingen zou willen ondernemen, zoals koffie drinken of een wandeling maken. Mevrouw is van Poolse komaf, maar spreekt goed Nederlands. Ook is zij in het bezit van een scootmobiel, zij kan hier prima mee overweg, maar vindt het niet fijn om alleen over straat te rijden.

Heeft u wat tijd over en kunt u iets betekenen voor meneer of mevrouw, neem dan contact op met het Landelijk Bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steunpunt Huntington
In verband met het pensioen van Ineke Vervoort, is het Steunpunt Huntington gesloten. Op dit moment zijn diverse partijen, waaronder de Vereniging, de mogelijkheden aan het onderzoeken om het Steunpunt op de een of andere manier voort te zetten. We houden u via deze site en het Kontaktblad op de hoogte van de ontwikkelingen.